4 اصل مهم در خرید مسكن چیست؟ : گزارش دوشنبه «دنیای‌اقتصاد» با عنوان «هشدار ...


گزارش دوشنبه «دنیای‌اقتصاد» با عنوان «هشدار شب‌عید به خریداران مسكن» بازتاب‌های مختلفی در بین مردم و سایر رسانه‌ها به همراه داشت. دنیای اقتصاد : گزارش دوشنبه «دنیای‌اقتصاد» با عنوان «هشدار شب‌عید به خریداران مسكن» بازتاب‌های مختلفی در بین مردم و سایر رسانه‌ها به همراه داشت.

به طوری كه سایت تابناك با انتشار این گزارش، نظرات جالب خریدارانی كه طی روزهای اخیر با فرصت‌طلبی برخی مالكان روبه‌رو شده بودند را منعكس كرد و دوشنبه‌شب اخبار 20:30 شبكه دو سیما نیز متاسفانه بدون ذكر منبع خبر و اشاره به دنیای‌اقتصاد، متن این گزارش را منتشر كرد.


«دنیای‌اقتصاد» در این گزارش با اشاره به انصراف ناگهانی فروشنده‌های مسكن در كمال ناباوری خریداران، شیوه كلاهبرداری جدید در بازار مسكن را روایت كرده بود كه در قالب آن، مالكی در ابتدا ادعای فروش را مطرح می‌كند و با دریافت 10 تا 20 درصد مبلغ معامله، بعد از چند روز به خریدار اعلام می‌كند كه از فروش پشیمان شده و اصل پول را بدون احتساب جریمه به او برمی‌گرداند غافل از اینكه فرد به ظاهر فروشنده، در این مدت با پول دریافتی اقدام به سرمایه‌گذاری در بازارهای سودده همچون طلا و دلار كرده است.

گذشته از نظراتی كه خریداران زیان‌دیده در سایت تابناك درباره این گزارش گفته‌اند، روز گذشته رییس اتحادیه مشاوران‌املاك تهران نیز در این باره گفت: خریداران مسكن باید 4 اصل مهم را هنگام معامله، درنظر بگیرند: اول اینكه طمع نكنند به این معنی كه فریب واژه‌هایی همچون اكازیون یا زیرقیمت را نخورند، دوم اینكه تعارف با فرد فروشنده را كنار بگذارند و درباره مشخصات كامل آپارتمان تحقیق كنند، سوم اینكه متن قرارداد را نخوانده امضا نكنند و چهارم اینكه به مشاوراملاك متخصص برای تنظیم قرارداد مراجعه كنند.

هر چند اصول چهارگانه‌ای كه مصطفی‌قلی‌خسروی گفته، لازمه انجام معامله ملكی است اما آن‌طور كه برخی از زیان‌دیده‌ها در بازار مسكن می‌گویند در برخی از معامله‌هایی كه به هم می‌خورد، مشاور املاك در احقاق حق خریدار، آنچنان تلاشی نمی‌كند تا جایی‌كه خریداران مدعی هستند بودونبود مشاور، فرقی به حالشان ندارد.

خسروی با تاكید بر اینكه نقش مشاوراملاك در به‌هم خوردن معامله به ضرر خریدار از نظر حقوقی باید ثابت شود، گفت: اگر كسی قراردادی نوشت و پول گرفت و امضا كرد و سپس آن را فسخ كرد، برای خریدار حق ایجاد كرده و باید رضایت او را برای فسخ، بگیرد.

در بین نظرات مردم كه «تابناك» آنها را منتشر كرده، كاربردی‌ترین نظر به شرح زیر است: «وقتی مبایعه نامه نوشته و مخصوصا اینکه کد رهگیری می‌خورد صاحب آن ملک شخص خریدار است و فروشنده مکلف به فروش ملک در تاریخ قید شده و حضور در دفترخانه می‌باشد و اگر زیرش بزند خریدار می‌تواند در مراجع قضایی شکایت کند و گرچه کمی روند طولانی دارد، ولی در اکثر مواقع حق را به خریدار می‌دهند.»  


ویدیو : 4 اصل مهم در خرید مسكن چیست؟