20 امضا برای استیضاح جنتی پس از ده روز : شیوه‌های جدید برخی نمایندگان مجلس ...


شیوه‌های جدید برخی نمایندگان مجلس برای نظارت بر دولت آنقدر عجیب شده كه صدای برخی نمایندگان را هم در آورده است. روزنامه اعتماد: شیوه‌های جدید برخی نمایندگان مجلس برای نظارت بر دولت آنقدر عجیب شده كه صدای برخی نمایندگان را هم در آورده است.

در جدیدترین اقدام «مخالفان دولت» امضای طرح‌های استیضاح به شیوه جدید است. روش كاری كه در مورد استیضاح وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با جدیت به كار گرفته شده است. جدیت‌شان اما آنقدرها هم سازگار نبوده و تا به حال تنها به جمع‌آوری 20 امضا پای طرح استیضاح علی جنتی منجر شده است.

«علی جنتی» جدیدترین گزینه مخالفان دولت برای استفاده از یك ابزار نظارتی است. «استیضاح» كه حداقل چند ماهی است با هر اظهارنظر شخص وزیر ارشاد مطرح می‌شود و كمی بعد دوباره فراموش می‌شود.

 این‌بار اما حمید رسایی طراح استیضاح و برخی دیگر از همفكرانش برای جمع‌آوری امضای این طرح استیضاح دیدارهای چهره به چهره با نمایندگان مجلس می‌كنند. محورهای استیضاحی كه حمید رسایی تعداد آنها را هشت موضوع عنوان كرده بود متفاوت از سایر استیضاح‌هاست. تفاوتی كه با توجه به نوع تفكر دنبال‌كنندگان استیضاح مطرح شدن آن خیلی دور از انتظار نیست. با این همه راس مجلس نظر دیگری دارد. می‌گویند استیضاحی به دست‌شان نرسیده است و بنایی برای استیضاح هم ندارند.

 هنوز یك هفته از اعتماد نكردن مجلس به گزینه دولت برای وزارت علوم نمی‌گذرد و مجلس نزد افكار عمومی به‌شدت متهم به سخت‌گیری شده است. رفتارهای پارلمان نشینان در برابر دولتی كه یك سال بیشتر از آمدنش بر سر كار نمی‌گذرد سخت مورد انتقاد قرار گرفته است. همین دست انتقادها موجب شده است كه هیات رییسه مجلس طی ماه‌های اخیر در برابر استیضاح مقاومت كند و اجازه متهم شدن مجلس را ندهد.

با این همه اقلیت تندروی مجلس كه از به سرانجام رساندن استیضاح وزیر علوم به‌شدت مسرور شده بودند حالا برای وزیر ارشاد ویژه برنامه دارند و بدشان نمی‌آید با راه انداختن این طرح استیضاح یك قدرت نمایی دیگر از خود نشان بدهند. با این همه انگار این‌بار اقلیت تندروی مجلس آنقدرها با یكدیگر متحد نیستند. مطرح‌كننده استیضاح حمید رسایی بود اما شواهد حاكی از آن است كه امضاهای زیادی جمع‌آوری نشده است. در كنار پایین بودن تعداد امضاها روش كار استیضاح‌كنندگان برای طرح استیضاح نیز موجب شده كه امضاها كمتر باشد.

 روز گذشته یكی از نمایندگانی كه با چنین برخوردی مواجه شده بود در همین مورد گفت: حاشیه جلسات علنی هفته گذشته مجلس شورای اسلامی حمید رسایی و همچنین نگهبان سلام، اقدام به جمع‌آوری این امضا‌ها می‌كردند. ایشان به بنده نیز پیشنهاد امضای طرح را دادند كه قبول نكردم. حتی پیشنهاد مطالعه طرح پس از امضا را نیز دادند كه بنده بازهم قبول نكردم.

 به گزارش ایلنا، علی محمد بزرگواری درباره طرح استیضاح وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این طرح از سوی آقای حمید رسایی تنظیم شده است كه هنوز در مرحله جمع‌آوری امضا قرار دارد. این عضو كمیسیون كشاورزی در پاسخ به این سوال كه این طرح با موافقت چند نماینده در مجلس شورای اسلامی همراه است؟ اعلام كرد: هنوز تعداد نمایندگان دقیق مشخص نیست ولی فكر نمی‌كنم كه تعداد زیادی از نمایندگان آن را امضا كرده باشند.

این نماینده كهگیلویه، بهمئی و چرام همچنین درباره نحوه جمع‌آوری امضاهای طرح استیضاح افزود: در حاشیه جلسات علنی هفته گذشته مجلس شورای اسلامی حمید رسایی و همچنین نگهبان سلامی، اقدام به جمع‌آوری این امضا‌ها می‌كردند. ایشان به بنده نیز پیشنهاد امضای طرح را دادند كه قبول نكردم.

بزرگواری در پاسخ به علت امضا نكردن طرح گفت: مشخصا طرحی را كه مطالعه نشده باشد نمی‌توانم امضا كنم. اگرچه دوستان اصرار به امضای طرح داشتند ولی بنده قبول نكردم. ایشان حتی پیشنهاد مطالعه طرح پس از امضا را نیز دادند كه بنده قبول نكردم. اما موضوع به همین جا ختم نشد و عده‌یی دیگر از نمایندگان مجلس هم حمید رسایی و یارانش را در حال جمع‌آوری امضا برای طرح استیضاح وزیر ارشاد مشاهده كرده بودند.

عبدالوحید فیاضی از دیگر نمایندگان مجلس هم در همین مورد گفت: «در جلسات هفته گذشته مجلس شورای اسلامی آقایان نگهبان سلامی و رسایی در تلاش برای جمع‌آوری امضا بودند كه فكر می‌كنم حدود این امضا از ?? نفر تجاوز نمی‌كرد.» حالا با وجود آنكه نزدیك به 10‌روز از مطرح شدن طرح استیضاح وزیر ارشاد می‌گذرد اما طراحان این استیضاح تنها توانسته‌اند 20 امضا برای آن جمع‌آوری كنند. تعداد امضاها تكلیف خیلی از موضوعات را روشن می‌كند. بدون شك اقلیت مجلس به خوبی دریافته است كه زمان برای مطرح كردن یك استیضاح جدید مناسب نیست. مجلس طی یك سال اخیر بیش از اندازه زیر ذره بین افكار عمومی قرار گرفته است.


ویدیو : 20 امضا برای استیضاح جنتی پس از ده روز