گروکشی بر سر یک پوستر : حسین پور - نقاش و کاریکاتوریست -با اعتقاد به این که ...


حسین پور - نقاش و کاریکاتوریست -با اعتقاد به این که صنف سینمایی در حال مصادره کردن این پوستر هستند، اظهار کرد: هنگام رونمایی از پوستر سی وچهارمین دوره جشنواره فیلم فجر نام «مجید برزگر» به عنوان طراح اعلام شد که دلیل آن، سواد کم یا شیطنت دبیر این جشنواره بود. ایسنا: حسین پور - نقاش و کاریکاتوریست -با اعتقاد به این که صنف سینمایی در حال مصادره کردن این پوستر هستند، اظهار کرد: هنگام رونمایی از پوستر سی وچهارمین دوره جشنواره فیلم فجر نام «مجید برزگر» به عنوان طراح اعلام شد که دلیل آن، سواد کم یا شیطنت دبیر این جشنواره بود.
او ادامه داد: برزگر ایده پرداز این طرح بود و این کار را به من سفارش داد؛ اما طراح و نقاش اصلی پوستر من هستم، زیرا آن را طراحی کرده ام. آقای برزگر هم می گوید که حرف من را قبول دارد.
وی همچنین درباره پوستر امسال جشنواره فیلم فجر بیان کرد: چهره مرحوم خسرو شکیبایی در این پوستر، الهام گرفته از عکس امیرعابدی است؛ اما در پروسه خلق این اثر، عکاس حضور نداشت و اسم او به این شکل نباید مطرح می شد. این در حالی است که هنگام رونمایی از پوستر، عکاس کنار پوستر ایستاده بود.
این طراح در پاسخ به برخی اظهارات مبنی بر کپی شدن طرح پوستر جشنواره فیلم فجر از پوستر فستیوال های خارجی، گفت: در همه ی جشنواره های خارجی از چهره افراد سرشناس در پوسترها استفاده می شود و اگر قرار باشد این کار را کپی برداری بنامیم، باید بگوییم تمام جشنواره های خارجی از روی یکدیگر کپی برداری می کنند.
حسین پور این طرح را خلاقانه ارزیابی و اظهار کرد: متأسفانه در ایران تا به حال از این سبک استفاده نشده، اما وقتی در همه جای دنیا روال این گونه است، برای ایران خوب می شود تا از این جریان کناره گیری نکند.
وی خسرو شکیبایی را نقطه اتصال جریان روشنفکری و عامه ی مردم دانست و درباره انتخاب چهره اش برای طراحی پوستر سی وچهارمین جشنواره فیلم فجر گفت: همه ی افراد جامعه، از قشر روشنفکر گرفته تا مردم کوچه و بازار، شکیبایی را را می شناسند. شکیبایی هرگز وارد سیاست نشد و فراجناحی عمل کرد و او انتخاب خوبی به عنوان سمبل سینمای ایران است.
این کاریکاتوریست همچنین توضیح داد: هنگام طراحی این پوستر تصمیم گرفتم، از تمام فیلم های زنده یاد شکیبایی نشانه ای در آن وجود داشته باشد، مثلا فرم شیدایی چهره او و عینکش از فیلم «هامون»، موهایش از فیلم «بانو» و نگاه سه رخ او از فیلم «عاشقانه» و شال او از فیلم «پری» برداشته شده است.
 مجید برزگر - کارگردان و تهیه کننده سینما - نیز درباره همکاری اش برای طراحی پوستر جشنواره فیلم فجر، گفت: در سال های گذشته به عنوان فیلم ساز در جشنواره های مختلفی شرکت و پوستر چند فیلم، جلد کتاب و دکور را طراحی کرده ام. در ایده های اولیه ای که من و همکارانم داشتیم، به این نتیجه رسیدیم که چرا هیچ وقت از چهره بازیگران سینما یا پلانی از یک فیلم مهم سینمای ایران، در پوسترهای جشنواره استفاده نشده است. در حالی که در جشنواره های سینمایی معتبر جهان مانند جشنواره کن یا ونیز، از چنین ایده ای برای طراحی پوستر اصلی جشنواره استفاده می کنند.
او ادامه داد: ما آن قدر چهره سینمایی و صحنه های مهم در فیلم های سینمایی داریم که می توانند دستمایه پوستر باشند و بدعت جدیدی در طراحی پوستر ایجاد کنند. به همین دلیل، برای طراحی پوستر در همان ابتدا به چهره مرحوم خسرو شکیبایی رسیدم.
وی با اشاره به متفاوت بودن شخصیت خسرو شکیبایی، بیان کرد: او یکی از نمادهای سینمای بعد از انقلاب است که شخصیتی محبوب، معتدل، نجیب و مهربان داشت و در واقع، همه ویژگی های سینمای ایران در این بازیگر وجود دارد.


ویدیو : گروکشی بر سر یک پوستر