همه شخصیت‎ های خونبارش واقعی بودند : رسول صدرعاملی كارگردان سینمای ایران بعد ...


رسول صدرعاملی كارگردان سینمای ایران بعد از نمایش فیلم "خونبارش" درباره آن گفت: همه شخصیت‎های فیلم واقعی بودند و حتی كسی كه باعث لو دادن اینها شده بود هم حاضر شده بود نقش خودش را بازی كند. خبرگزاری مهر:  رسول صدرعاملی كارگردان سینمای ایران بعد از نمایش فیلم "خونبارش" درباره آن گفت: همه شخصیت‎های فیلم واقعی بودند و حتی كسی كه باعث لو دادن اینها شده بود هم حاضر شده بود نقش خودش را بازی كند.

مراسم "عصر خاطره با هنر مبارزه" چهارشنبه شب 12 تیرماه با حضور رسول صدر عاملی، مرضیه حدیدچی (دباغ) و دخترش رضوانه حدیدچی، نادر طالب زاده، كاوه سماك باشی، فرزندان زنده یاد امیر قوی، محسن علی اكبری و مالك سراج در موسسه رسانه ای اوج برگزار شد.


در ابتدای این مراسم فیلم "خونبارش" به نویسندگی و كارگردانی امیر قویدل نمایش داده شد و بعد از آن جعفر خسروی مجری برنامه از مرضیه و رضوانه حدید چی دعوت كرد تا روی سن آمده و ضمن تجلیل از آنها خواست تا درباره دوران مبارزه و چگونگی آن توضیح دهند.

عکس شخصیت های واقعی کلش , شخصیت واقعی دختر عمه زا , شخصیت واقعی جناب خان

مرضیه حدیدچی با اشاره مختصری به فعالیت هایش در طول عمر 74 ساله خود از مبارزه های مسلحانه و غیر مسلحانه خود در كسوت آموزشی و انتشار اطلاعیه و... سخن گفت و بیان كرد: من زمانی كه سال نهم دبیرستان بودم از رادیو عراق فرمایشات حضرت امام (ره) را یادداشت می كردم و تا حد امكان آنها را با كاربن تكثیر می كردم. این نحوه تربیت و هدایت از همان ابتدا در خانه ما بنیان گذاشته شده بود. كلاس ها و فعالیت های فرهنگی در منزل ما برگزار می شد كه محوریت آنها بر عهده مادر بود. مثلا گروه تئاتری بود كه جهت فكری آن را مادر مشخص می كرد و ظلم ستمشاهی را از این طریق نشان می دادند.

پدر همفكر و همراه بود اما خط دهنده اصلی مادر بود

وی همچنین در تبیین نقش پدر و مارد در خانواده بیان كرد: اگرچه پدر همفكر و همراه بود اما خط دهنده اصلی و سكاندار خانه مادر بود و افتخار ماست كه فرزند چنین مادر مبارزی هستیم.

مرضیه دباغ با اشاره به كتابی كه در آن زمان ها از آیت الله مهدوی كنی دریافت كرده است گفت: این كتابی بود كه درباره سیاهه های آمریكا نوشته شده بود و مربوط به سالهای 46 می شود من این اجازه را از آیت الله مهدوی كنی گرفتم تا كتاب را به صورت نمایش اجرا كنم. ما نمایش را روزهای پنج شنبه عصر اجرا می كردیم و نمایش تاثیر بسیاری روی تماشاگران داشت.

در ادامه رضوانه حدیدچی نیز به حدود چهار و نیم ماه زمان در زندان در دوران قبل از انقلاب اشاره و اظهار كرد: در این چند ماه زندان به علت مسایل متفرقه ای كه پیش آمده بود و آزار و اذیتی كه در این مدت شدم مرا به بیمارستان شهربانی منتقل كردند البته دست ها و پاهایم را با دستبند بسته بودند.

دختر مرضیه دباغ در پاسخ به این سوال مجری كه آیا این خاطرات هنوز برای شما زنده است پاسخ داد: اینها اگر جزء اعتقادات راسخ ما باشد به هیچ وجه از ما جدا نیست.

در بخش دیگری از این برنامه دو نفر از همرزمان شهید قاسم دهقان بازیگر نقش قاسم در فیلم "خونبارش" روی صحنه آمدند و درباره سابقه آشنایی خود از این سردار شهید و همچنین اخلاق و روحیات او سخن گفتند.

شهید دهقان به خاطر بازی در فیلم گریه كرد

مالك سراج بازیگر فیلم های "ملكه" و "زخم شانه حوا" نیز كه مدتی با شهید قاسم دهقان همرزم بوده است به یكی از فیلم های مشترك خود با وی اشاره و بیان كرد: در فیلم "قطعه ای از بهشت" من می دیدم كه قاسم دهقان به سختی راه می رود و حتی نفس می كشد. اطلاعی نداشتم كه وی جانباز است به كاگردان گفتم بدن دهقان دیگر جواب نمی دهد و از او خواستم تا فیلمنامه را به گونه ای بنویسد كه قاسم در بخشی از فیلم زخمی شده و بعد حذف شود. وقتی این موضوع به او گفته شد، همان جا بر روی زمین نشست و گریه كرد.

سراج ادامه داد: دهقان در آنجا گفت من برای شهرت به سینما نیامده ام و حتما دلیلی داشته است كه در جنگ شهید نشده ام و حالا می خواهم ادای دین بكم. در نهایت در یكی از سكانس های فیلم "قطعه ای از بهشت" كه باید یك انفجار شكل می گرفت در گودالی پرید و شهید شد.

"خونبارش" اولین تولید سینمای ایران بعد از انقلاب است

راما قویدل در ادامه این گفتگوها از پدرش یاد كرد و گفت: فیلم "خونبارش" از چند جهت اثر ویژه ای است. اینكه اولین تولید سینمای ایران بعد از انقلاب است و جای دادن این همه اعتقاد در رسانه كار ساده ای نیست.

همچنین در بخش پایانی این مراسم از رسول صدرعاملی و نادر طالب زاده دعوت شد تا روی سن بیایند. طالب زاده درباره فیلم اظهار كرد: من قبل از دیدن "خونبارش" توقع داشتم كه فیلم ضعیف ببینم اما اینطور نبود. اولا بسیار آموزنده بود و تركیب خوبی از مستند و درام در آن شكل گرفت اما من تشخیص ندادم در این كار كدام قسمتش درام بود و كدام قسمت مستند.

صدرعاملی نیز گفتگوهای خود را با نقل خاطره ای از دوران همراهی با حضرت امام (ره) در پاریس شروع و بیان كرد: من سه ماه به عنوان خبرنگار یكی از روزنامه ها در نوفل لوشاتو بودم آنجا مسایل و مشكلات ما را دختر جوانی حل می كرد كه به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی سخن می گفت. ما به این خانم كه همان مرضیه دباغ است خواهر طاهره می گفتیم.

همه شخصیت های "خونبارش" خودشان بودند

این كارگردان سینمای ایران درباره چگونگی شكل گیری داستان "خونبارش" و نقدی كه طالب زاده به آن وارد كرد، پاسخ داد: من و امیر قویدل وابستگی خاصی بهم داشتیم. به محض اینكه انقلاب شد من در معیت حضرت امام (ره) با همان پرواز معروف به ایران آمدیم و قویدل بعد از سه روز گفت می خواهم فیلم بسازم. من گزارشی از فرار این سه سرباز خواندم. قاسم دهقان را پیدا كردم و با او صحبت كردم. علی رغم سن اندكی كه داشت از روحیه قوی برخوردار بود. به قویدل گفتم به یك شرط حاضرم این فیلم ساخته شود كه همه شخصیت های فیلم خودشان باشند.

كارگردان "گلهای داوودی" شخصیت های فیلم را واقعی دانست و دراین باره بیان كرد: به این ترتیب خواهر، مادر حتی داماد سردار دهقان در این فیلم حضور پیدا كردند. و حتی كسی كه باعث لو دادن اینها شده بود هم حاضر شده بود نقش خودش را بازی كند.

این نویسنده و كارگردان اظهار كرد: هیچ مقامی "خونبارش" را توصیه نكرد و بر اساس شوق فردی قویدل بود. او برای این كار از هیچ چیز فروگذاری نكرد. با این حال با این فیلم مثل نذری برخورد شد و تلویزیون 2000 نسخه این فیلم را كپی كرد و در مساجد آن را پخش كرد. داستان این فیلم خاطره های زیادی دارد و حالا امروز برای من اتفاق مهمی است كه بعد از 34 سال از داستان "خونبارش" سوال می شود.

سینمای ایران و بخصوص انقلاب به شدت مدیون امیر قویدل است

نویسنده فیلمنامه "می خواهم زنده بمانم" در پایان سخنان خود از تلاش های زنده یاد امیر قویدل برای سینمای ایران سخن گفت و یادآور شد: شهید قاسم دهقان بعد از این فیلم وارد عملیات جنگ شد. این فیلم ویژگی های زیادی داشت كه آن را ماندگار كرد. سینمای ایران و بخصوص انقلاب به شدت مدیون امیر قویدل است. حالا این نسل باید قدر این سینما را بدانند چون با یك كشف و شهود و با یك تلاش ناشی از شوق فردی به اینجا رسیده است.

نادر طالب زاده نیز در ادامه درباره اینكه چرا "خونبارش" در این سالها متروكه مانده است؟ گفت: یك مساله شتاب زمان است. مابعد از 34 سال تازه جا افتاده ایم. این طمانینه ای كه الان وجود دارد به تدریج شكل گرفته است و ما امروز به این نتیجه رسیده ایم كه به طور جدی فیلمی بسازیم كه تاثیر بین المللی داشته باشد.

در پایان این مراسم از بانوان مرضیه حدیدچی (دباغ) و دخترش رضوانه حدیدچی، رسول صدر عاملی و از راما و سینا قویدل فرزندان زنده یاد امیر قویدل تجلیل شد.


ویدیو : همه شخصیت‎ های خونبارش واقعی بودند