هشدار در مورد بحران آب/ مردم در مورد کم آبی قانع نشده اند :     قاسم تقی ...



 

نظر مردم کره جنوبی در مورد ایران , در مورد آداب و رسوم مردم کرمانشاه , تحقیق در مورد آداب و رسوم مردم گیلان

  قاسم تقی زاده خامسی مدیرعامل سابق آبقای تهران اعتقاد دارد، بحران آب در کشور ابعاد بسیار جدی به خود گرفته است.

او در یادداشتی که برای خبرآنلاین نوشته به ابعاد مختلف این موضوع اشاره کرده است.

 

دامنه كمبود منابع آبی از ایران فراتر رفته و تا ساكرامنتو كالیفرنیا ،سیدنی استرالیا ،سویل اسپانیا و حتی لندن را گرفتار كرده است، با این تفاوت كه مسئولین در كشورهای دیگر با بیان واقعی و منطقی این معضل ،بكارگیری رسانه ها و قانونمند كردن روش های مدیریتی توانسته اند مشاركت مردم را برای عبور از بحران جلب كنند، اما متاسفانه ما دراین فراخوان موفق نبوده ایم . دوستی میگفت به شهروندی كه خودرو را با آب شهری شستشو می كرد توصیه كردم كه با توجه به كاهش بارندگی این روش غلط را ادامه ندهد و پاسخ می شنود كه هرسال می گویند ولی میبینی كه باز هم 'آب' هست!

شاید این یك برداشت عمومی و نشان دهنده قانع نشدن مردم از بیانات و اطلاع رسانی دولتی باشد.كشورهای همسایه ما در خاورمیانه هم  اگر چه با داشتن پنج درصد جمعیت ، بیشترین منابع نفتی در اختیارشان است ، ولی فقط به یك درصد منابع آبی دنیا دسترسی دارند و در هنگام بحران نفت از ذخایر ارزی خود بهره میبرند و برای رفع عطش شهروندان با هزینه های كلان ،آب شور دریا را شیرین میكنند و برای دسترسی به منابع آبی جدید تلاش می كنند، چون خوب می دانند كه اگر كاهش درآمدنفت كیفیت زندگی آنها را پایین می آورد،

اما آب چون حیات مردم را تهدید می كند،می تواند به معضلات اجتماعی منجر شود كه كسی توانایی پرداخت هزینه های آنرا  نداشته باشد. وضعیت موجود منابع آبی ایران نیز گویای این است كه امسال برای آب و برق سال خوبی نیست،صرفنظر از اینكه عملكرد كدام دولت این وضعیت را بوجود آورده است كه رسیدگی و گفتگو در این مورد وظیفه رسانه ها، سمینارها، نخبگان و دانشگاه ها ست و اطلاع رسانی در این حوزه  شاید فقط بتواند به جلوگیری از تكرار آن كمك كند،

اما وظیفه دولتمردان درحوزه های  ذیربط ، ارائه راهكار و برنامه برای به باور رساندن مردم به اینكه 'آب' نیست با اهمیت است زیرا تا نظر مردم برای مشاركت و همراهی با دولت جلب نشود فعالیت های فیزیكی و اجرای پروژه كارساز نخواهد بود.

دولت می تواند در موضوعات زیر با مردم گفتگو كند و از آنان كمك بخواهد: در وضعیت كنونی منابع آبی كشور چگونه می توان ادامه حیات داد؟ اگر توسعه آری، سهم كشاورزی، صنعت و خدمات چقدر و كجا؟ نقش دولت و مردم در نحوه جلوگیری از هدر رفتن و الودگی آب شرب و كشاورزی در مسیر انتقال الگوی كشت در مناطق كم آب دنیا چه تفاوتی با ما دارد؟ آبهایی كه به جوی همسایگان می رود را چگونه در خانه نگهداریم؟ ایا نباید برای واردات و صادرات آب برنامه ای تنظیم شود؟ در سالهای اتی اجرای پروژه مهم تر است یا بهبود وضع موجود؟ایا استحصال آب از چند صد متری عمق زمین حتی برای صادرات محصولات كشاورزی قابل دفاع است ؟ادامه فعالیت صنایع پرآب بر در مناطقی كه آب شرب مردم به سختی قابل دسترس است تا چه زمانی اقتصادی است؟ آمایش سرزمین ما به روز شده است؟ وابهامات دیگری كه با انجام افكارسنجی و پاسخگویی به آنها میتواند مردم را در جهت بهبود وضعیت موجود فعال كند.

اگر در دولت های پنجم تا هشتم بخش آب در اولویت قرار گرفت و نتیجه آن صد ها پروژه تاثیر گذار شد، این دولت نیز ظرفیت پرداختن به این معضل قبل از رسیدن به بحران را دارد و نباید در بین مشكلات فراوانی كه گریبانگیرش شده است 'آب' مغفول بماند، هنوز كارهای زیادی در بخش آب و كشاورزی روی زمین مانده است ،كارهای بزرگی كه انجام آن ممكن است با طبع اندكی ناسازگار باشد ولی میتواند مسیر آینده كشور را برای رسیدن به توسعه پایدار روشن تر كند.

* مدیرعامل اسبق سازمان اب منطقه ای تهران


 اخبار ا جتماعی  -  خبر  انلاین 


ویدیو : هشدار در مورد بحران آب/ مردم در مورد کم آبی قانع نشده اند