نیمی از بازار فرش آمریکا در اختیار ایرانی ها : نایب رییس اتحادیه فرش دستباف ...


نایب رییس اتحادیه فرش دستباف اصفهان با بیان اینکه همواره 50 درصد بازار فرش آمریکا در اختیار قالیهای ایرانی بود، گفت: بزرگترین مشکل صنعت فرش کشور وجود تحریم‌های خارجی است. نایب رییس اتحادیه فرش دستباف اصفهان با بیان اینکه همواره 50 درصد بازار فرش آمریکا در اختیار قالیهای ایرانی بود، گفت: بزرگترین مشکل صنعت فرش کشور وجود تحریم‌های خارجی است.
علی ماهانی اظهار کرد: بافتن نشان و لوگوی شرکتهای تجاری بر روی فرش دستباف علاوه بر تبلیغ بنگاه‌ها، موجب حمایت از قشر قالیباف است.
وی درباره مشکلات این صنعت – هنر افزود: بحث تحریم از اصلی ترین موانع صادراتی و بهبود کسب در این حرفه است، چرا که طبق آمارها همواره 50 درصد بازار فرش کشور آمریکا در اختیار قالیهای ایران بود.
نایب رییس اتحادیه فرش دستباف اصفهان با بیان اینکه با بروز تحریم این بازار بزرگ را از دست داده ایم، افزود: کشورهای اروپایی نیز هماهنگ با سیاستهای تحریمی آمریکا حرکت کرده اند و از سوی دیگر دو کشور هند و پاکستان نیز رقبای اصلی فرش ایرانی شده اند.
ماهانی تاثیر رکود بازار جهانی در صادرات این کالا را سخنی مردود دانست و گفت: این حرف نوعی توجیه از ضعف عملکردی ما در بازاریابی است، چرا که در چهار سال اخیر از یک میلیارد و 400 میلون دلار به یک میلیارد و 260 میلون دلار افت صادرات داشته ایم.
وی خاطر نشان کرد: نزدیک به 300 میلون دلار کاهش صادرات را نمی توان به حساب رکود در سطح جهانی گذاشت، بلکه ناشی از ضعف های تولید و صادرتی داخل است.
نایب رییس اتحادیه فرش دستباف اصفهان گفت: استان اصفهان در سال 1384 با فعالیت حدود 720 هزار قالیباف بیش از 18 درصد تولید این کالا را به خود اختصاص داده بود، اما در سال 1391 این رقم با کاهش 460 هزار نفر قالیباف و سهم تولیدی بالای 12 درصد در کشور مواجه شد.
ماهانی با بیان اینکه از هر هفت نفر ایرانی یک نفر از فرش ارتزاق می کند، اظهار کرد: متاسفانه این صنعت – هنر علاوه بر مسائل اقتصادی دچار مشکلات فرهنگی در کشور شده است، برای نمونه در اوایل انقلاب فیلم هایی ساخته شد که شخص قالیباف مظلوم و استاد کار و صاحب کار را ستمگر نشان می داد.
وی با بیان اینکه بافندگان این حرفه از حداقل های اداره کار هم محروم هستند، اظهار کرد: وقتی بازار صادراتی رونق بگیرید تولید بهتر شده و حق این افراد نیز به درستی پرداخت می شود.
نایب رییس اتحادیه فرش دستباف اصفهان با بیان اینکه توسعه قالی بافی کارگاهی بدون حمایت های دولتی محال است، تاکید کرد: با وام بانکی با سود 28 درصد نمی توان کارگاه ایجاد کرد، بلکه نیازمند تسهیلات کم بهره هستیم، اما از سوی دیگر بخش های سنتی جامعه نیز با رفتن خانم ها از منزل به کارگاه ها زیاد استقبال نمی کنند.


ویدیو : نیمی از بازار فرش آمریکا در اختیار ایرانی ها