نمایشگاه مروری بر آثار بیوک احمری برگزار می شود :   یک نقاشی قهوه خانه ای ...



 

نمایشگاه مطبوعات , نمایشگاه بین المللی تهران , نمایشگاه تلکام

یک نقاشی قهوه خانه ای ۳۲ متری با عنوان "اسلام از ابتدا تا انتها" که خلق آن سال ۱۳۵۲ شروع شده بود، به همراه نمایشگاه مروری بر آثار بیوک احمری در نگارخانه ۶۶ رونمایی می شود.

صادق تبریزی، نقاش و مدیر نگارخانه ۶۶ در مورد رونمایی از این نقاشی قهوه خانه ای ۳۲ متری به خبرنگار مهر گفت: این پرده نقاشی که ۳۲ متر است، "داستان اسلام از ابتدا تا انتها" نام دارد. طرح آن از عباس بلوکی فر و ساخت و اجرایش از بیوک احمری است.

وی با بیان اینکه از سال ۵۲ خلق این تابلو آغاز شده بود، افزود: این هنرمندان حدود هشت سال روی تابلوها کار کردند اما با انقلاب مواجه شدیم و برای همین تولید اثر متوقف شد. با این حال بعد از انقلاب دوباره کشیدن نقاشی ها آغاز شد که شش سال دیگر طول کشید.

تبریزی با بیان اینکه قرار است برای اولین بار و بعد از گذشت بیش از ۳۰ سال این پرده نقاشی قهوه خانه ای رونمایی شود، از برپایی نمایشگاهی با موضوع مروری بر آثار بیوک احمری خبر داد: ۵۰ اثر از دوره های مختلف کارهای احمری شامل خط، خوشنویسی، آبرنگ، نگارگری و ... که برگرفته از مجموعه شخصی خودم هستند، در بخش دیگری از نمایشگاه به مناسبت بررسی فعالیت های این هنرمند به نمایش گذاشته می شود.

وی همچنین به نمایش تعداد دیگری از آثار نقاشی قهوه خانه ای اشاره کرد: تعدادی از شاهکارهای نقاشی قهوه خانه ای از پیشکسوتان این رشته همچون احمد بلوکی فر، حسین قوللر آقاسی، محمد مدبر و ... که در حدود ۶۰ اثر هستند به همراه شمایل های شیشه ای در کنار آثار دیگر به معرض دید عموم گذاشته می شوند. این آثار تنها یک بار در سال ۵۳ نشان داده شده اند.

رونمایی از پرده نقاشی قهوه خانه ای و نمایشگاه بیوک احمری جمعه، اول بهمن در نگارخانه ۶۶ واقع در خیابان سمیه، بین مفتح و فرصت، شماره ۱۴۲ برگزار می شود و یک ماه ادامه خواهد داشت.

بیوک احمری متولد ۲۱ فروردین ۱۲۹۹ در مسجد کبود تبریز است. از دوران کودکی خوشنویسی را فرا گرفت و از سال ۱۳۲۱ در تهران ساکن شد. در همان سال نخستین آتلیه خود را در چهار راه عزیزخان تاسیس کرد. همچنین به استخدام وزارت کشاورزی در آمد و حشرات و آفات را برای آموزش نقاشی کرد.

همزمان با اوج گیری فعالیت های سیاسی جریان های ملی و باز شدن فضای سیاسی در عرصه مطبوعات در فاصله سال های ۱۳۲۸ تا ۱۳۳۲، کاریکاتورهای احمری در روزنامه ها و نشریات آن دوره با امضای "فرزین شیوا" منتشر شد.

وی در همان سال ها آتلیه دیگری به نام مارسی تاسیس کرد که به گرافیک تبلیغاتی، طراحی کاریکاتور و نقاشی می پرداخت و تا ۱۳۳۳ فعالیت می کرد. پس از آن آتلیه جدیدش را با نام " آرم" و با همکاری علی اصغر معصومی و رضاقلی به راه انداخت که در ۱۳۴۲ آیدین آغداشلو هم به آنها پیوست.

عمده فعالیت احمری تا پیش از انقلاب در حوزه تبلیغات و طراحی جلد کتاب و مجلات بود. پس از انقلاب به همراه جهانگیر نظام العلماء به تعلیم نقاشی و مرمت آثار پرداخت. وی در سال های اخیر به فعالیت در زمینه نقاشی پشت شیشه مشغول است.... / خبرگزارى مه

ر 


ویدیو : نمایشگاه مروری بر آثار بیوک احمری برگزار می شود