مهمان پرست:پیشرفت كشورهای منطقه در گرو همكاری مشترك است :         كویت - سخنگوی ...



 

 

 

فروش آپارتمان بر اساس منطقه , ایران پیشرفت , املاک منطقه 22

 

كویت - سخنگوی وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران، سعادت و پیشرفت كشورهای منطقه را در گرو همكاری های مشترك دانست.

رامین مهمان پرست سه شنبه شب در یك كنفرانس خبری كه در محل انجمن روزنامه نگاران كویت برگزار شد، روابط ایران و كویت را خوب توصیف كرد و گفت: برای گسترش مناسبات و همكاری های دو كشور ظرفیت های بسیار بالایی وجود دارد.

وی با اشاره به روابط دیرینه و تاریخی میان دو كشور گفت: ما به غیر از روابط سیاسی در زمینه های اقتصادی، فرهنگی و دانش و فناوری نیز می توانیم همكاری های گسترده ای داشته باشیم.

مهمان پرست افزود: در این راستا مطبوعات در شناسایی و معرفی ظرفیت های همكاری های مشترك نقش بسیار موثری دارند و به همین دلیل رسانه ها با تبادل خبر، گزارش و تحلیل می توانند زمینه را برای توسعه همكاری های بیشتر فراهم سازند.

سخنگوی وزارت امورخارجه كشورمان اظهارداشت: راه سعادت و پیشرفت كشورهای اسلامی و كشورهای منطقه همكاری و نزدیكی و مشاركت آنها با یكدیگر است.

وی با تاكید بر ناخرسندی رژیم صهیونیتسی و برخی قدرت های غربی از نزدیكی و بهبود روابط میان كشورهای منطقه گفت: رسانه ها باید از هرگونه دامن زدن به اختلاف میان كشورها خودداری كنند و زمینه را برای همكاری و توسعه روابط فراهم سازند.

مهمان پرست همچنین در پاسخ به پرسشی، اعلام قطع رابطه گامبیا با ایران را پرسش برانگیز و در عین حال ناشی از فشار قدرت های خارجی دانست و گفت: در رابطه با اتفاقاتی كه درغرب آفریقا اتفاق افتاد و نیز اقدام سئوال برانگیز گامبیا درباره جمهوری اسلامی ایران، ذكر نكاتی ضروری است.

وی افزود: ما همكاری خوبی با كشورهای آفریقای داریم و بیشتر این روابط در ابعاد اقتصادی و فرهنگی است.

دستیار ویژه وزیر امور خارجه گفت: احساس ما این است كه در سال های گذشته ظلم های زیادی به مردم آفریقا شده و ثروت كشورهای آفریقایی توسط برخی كشورهای بزرگ غارت شده و آنها چیزی برای این كشورها باقی نگذاشته اند.

وی با اشاره به حضور ایران برای تقویت زیر ساخت های كشورهای آفریقایی گفت: حضور ایران در این عرصه به مذاق برخی كشورها خوش نمی آید و از این رو به بهانه های مختلف فشارهای زیادی را به این كشورها وارد می كنند تا روابط خود را با ایران محدود سازند.

مهمان پرست با بیان اینكه این كشورها توان زیادی برای مقاومت در برابر این فشارها ندارند گفت: ما شرایط آنها را درك می كنیم زیرا موجی از فشارهای سنگینی به این كشورها وارد می شود.

وی اظهارداشت: امیدواریم این كشورها در آینده به حدی از توانایی برسند كه این فشارها بر آنها تاثیری نداشته باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به پرسشی برخی مسائل مورد اختلافات میان كشورهای منطقه را طبیعی و راه حل آن را گفت و گو و پرهیز از هرگونه تنش دانست.

وی گفت از دامن زدن به اختلافات میان كشورهای اسلامی تنها رژیم صیهونیستی و حامیان این رژیم بیشترین سود را خواهند برد و شرایط خاصی كه در این مقطع وجود دارد ایجاب می كند كه كشورهای اسلامی با شناسایی و آگاهی این توطئه ها آن را خنثی كنند.

مهمان پرست گفت: معمولا منابع رژیم صهیونیستی و شبكه های و رسانه ای كه در اختیار صهیونیست هاست به این اختلافات دامن می زنند و متاسفانه ممكن است برخی رسانه های منطقه نیز اسیر این گونه اخبار شوند و به آن دامن بزنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: انتظار این است كه مطبوعات با هوشیاری این گونه توطئه ها را خنثی كنند.

وی همچنین در پاسخ به پرسشی با رد اتهامات مربوط به دخالت ایران در كشورهایی مانند عراق، لبنان و یمن با بیان اینكه سیاست ما كاملا روشن است و آن را بارها اعلام كرده ایم افزود: ما از تمامیت ارضی و وحدت ملی همه كشورهای اسلامی حمایت كرده و دخالت دیگران در این كشورها را محكوم می كنیم.

مهمان پرست در همین راستا با اشاره به موضع ایران در قبال تحولات لبنان نیز گفت ما از وحدت و مقاومت مردم لبنان در برابر رژیم صیهونیستی حمایت می كنیم.

وی همچنین به تحولات اخیر در عراق و توافق برای تشكیل دولت جدید اشاره كرد و گفت: آنچه در عراق جریان دارد موفقیت بزرگی برای ملت این كشور به شمار می رود.

دستیار ویژه وزیر امورخارجه ایران از سوی دیگر هر گونه دخالت ایران در مسئله فلسطین را رد كرد و در پاسخ به سئوالی گفت: اینكه چرا مسئله فلسطین حل نمی شود دلیل آن واضح است زیرا تاكنون ریشه های اصلی این بحران مورد توجه قرار نگرفته است.

وی گفت: تا زمانی كه این بحران به طور ریشه ای حل نشود منطقه روی آرامش را نخواهد دید.

مهمان پرست افزود: ریشه بحران فلسطین در این است كه یك رژیم نامشروع از سال ها پیش تعدادی از افراد را از كشورهای اروپایی و سایر نقاط جهان جمع آوری و در فلسطین مستقر و مردم اصلی فلسطین را آواره كرده است و دست به جنایت علیه آنان می زند.

وی با اشاره به پیشنهاد ایران در باره حل بحران فلسطین، خروج صهیونیست ها از فلسطین و بازگشت به موطن اصلی شان یعنی كشورهای اروپایی و غیره و نیز بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین آبا و اجدادی خود و برگزاری انتخابات آزاد میان مردم اصلی فلسطین را در همین راستا ارزیابی كرد.

وی با بیان اینكه سرزمین فلسطین تنها باید به دست خود فلسطینی ها و ساكنان واقعی سرزمین فلسطین اداره شود خاطرنشان كرد: آیا اینكه ما راجع به بحران فلسطین اظهار نظر می كنیم و برای حل این بحران پیشنهاد ارایه می دهیم، این موضوع دخالت در امور فلسطین است؟

وی با اشاره به جوسازی غربی ها و صهیونیست ها علیه ایران افزود: آنها راجع به هر موضوعی كه در منطقه اتفاق می افتد فضایی را علیه ایران درست می كنند و به آن دامن می زنند.

مهمان پرست افزود: آنها با دامن زدن به ایران هراسی تلاش دارند ضمن توجیه حضور خود در منطقه از رژیم صیهونیستی حمایت كنند.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران به هر میزان كه قدرتمند باشد در جهت صلح و پیشرفت و به نفع كشورهای منطقه و در راستای خدمت به همه كشورها خواهد بود.

وی در پاسخ به پرسشی در باره برنامه هسته ای ایران و فشار های غرب نیز گفت: ریشه اصلی فشار و تهدید كشورهای غربی علیه ایران این است كه آنها نمی خواهند كشورهای مستقل به حقوق خود دست یابند.

وی آمریكا را مهمترین ناقض قوانین و مقررات بین المللی و مفاد 'ان پی تی' خواند و گفت: از 20 هزار سلاح اتمی موجود در دنیا 10 هزار مورد آن متعلق به آمریكاست.

وی افزود: تنها كشوری كه از سلاح اتمی استفاده كرده و هنوز نیز تهدید می كند كه اگر لازم باشد از سلاح اتمی استفاد خواهد كرد آمریكاست.

وی همچنین با مسالمت آمیز خواندن برنامه هسته ای ایران گفت: تمامی فعالیت های هسته ای ایران زیر نظر آژانس قرار دارد و دوربین های آژانس در طول 24 ساعت مسایل را كنترل می كنند و بازرسان تاكنون به دفعات از تاسیسات هسته ای ما بازرسی كرده اند.

وی در باره بهانه جویی هایی كه بعضا در ارتباط با برنامه هسته ای ایران مطرح می شود نیز گفت: مشكل در این است كه آنها نمی خواهند كشورهای اسلامی به فناوری صلح آمیز هسته ای دست یابند.

وی همچنین با رد برخی ادعاها در باره نیروگاه بوشهر گفت: نیروگاه بوشهر از ایمنی بالابی برخوردار است و آژانس بین المللی انرژی اتمی بارها درجه ایمی بوشهر را تائید كرده است.

وی افزود: آنها این حرف ها را می زند كه نگرانی ایجاد كنند تا ما سراغ فن آوری هسته ای نرویم.

مهمان پرست گفت: طبق آخرین مطالعاتی كه خود كشورهای غربی انجام داده اند ظرف 30 سال آینده سوخت های فسیلی تمام می شود و زمینه ای برای صادرات ندارد و از این رو باید سوخت های جایگزین ایجاد شود، كه در این راستا سالمترین و پاكترین و مقرون به صرفه ترین آنها انرژی هسته ای است.

وی خاطرنشان كرد كه آنها می خواهند انرژی هسته ای در انحصار چند كشور پیشرفته باشد تا در آیند خواسته ای سیاسی خود را به كشورها تحمیل كنند.

وی در پاسخ به سئوالی در باره روابط ایران و كویت و بحث فلات قاره نیز گفت: بین كشورهای همسایه ممكن است مشكلاتی وجود داشته باشد ولی باید آنرا با گفت و گو و همكاری حل كرد.

مهمان پرست افزود گفت: ما آمادگی داریم با دوستان كویتی خود طی نشست های مشترك این موضوع را حل كنیم.

وی در پاسخ به پرسشی در باره مانور های اخیر ایران نیز گفت: این مانورهای جنبه باز دارندگی دارد و در راستای تثبیت امنیت منطقه است .

وی همچنین با رد هر گونه زمینه تعرض به ایران گفت: اگر ما توان دفاع نداشتیم احتمال حمله بالا بود.

مهمان پرست اظهارداشت ما از اینكه همه كشورهای منطقه قدرتمند باشند و به لحاظ دفاعی توان دفاع داشته باشند استقبال می كنیم. زیرا اعتقاد داریم كه همه كشورهای منطقه باید قدرتمند باشند و امنیت منطقه را تامین كنند.

وی همچنین با بیان اینكه دانش هسته ای در ایران توسط دانشمندانی ایرانی بومی شده است گفت: ما در حال حاضر 2 هزار دانشنمد هسته ای در ایران داریم و آماده ایم تا تجربیات خود را در اخیتار كشورهای همسایه قرار دهیم.

وی همچنین با رد هرگونه زیادی خواهی غرب علیه ایران در ارتباط با موضوع هسته ای گفت: ما حتی یك قدم نیز از حقوق اساسی ملت مان در این زمینه عقب نشینی نخواهیم كرد.

وی همچین گفت: ریشه نا امنی در منطقه به همان كشورهایی بر می گرد كه به بهانه های مختلف لشكر كشی كرده و در منطقه می مانند.

وی همچنین در پاسخ به سئوالی در واكنش به تهدید های رژیم صهیونیستی گفت: قدرت دفاعی ایران به حدی رسیده است كه اجازه ماجراجویی به رژیم صهیونیستی را نمی دهد.

مهمان پرست در پاسخ به پرسشی درباره تحریم ها نیز گفت: اقدامی كه علیه ملت ما انجام می شود غیر قانونی است و منطق و مبنای درستی ندارد و آنها برای اینكه ما نمی خواهیم از حقوق خود دست برداریم به ما فشار می آورند.

وی با اشاره به اینكه ایران طی 30 سال گذشته تحریم ها را به فرصت تبدیل كرده و باعث پیشرفت شده است افزود: تحریم ها ملت ما را بیدار و جوانان ما را با انگیزه كرد و ما احساس كردیم كه باید روی پای خودمان بایستیم و نباید به قدرت های دیگر وابسته باشیم و از این رو با تلاش جوانان به پیشرفت های بزرگی نایل آمده ایم و امروزه در بسیاری از فناروی های علمی جزو 10 كشور پیشرفته دنیا هستیم...../تحلیل:ایرنا


ویدیو : مهمان پرست:پیشرفت كشورهای منطقه در گرو همكاری مشترك است