مسئولیت‌پذیری لیست‌ها :    اخبار  انتخابات خبرگان  ,مجلس  - بعد از گذشت سه ...



ارسال لیست بیمه , لیست قیمت لپ تاپ ایسوس , لیست سایت های تبلیغاتی رایگان


   اخبار  انتخابات خبرگان  ,مجلس  - بعد از گذشت سه دهه از انقلاب، هنوز حزبی قدرتمند در کشور شکل نگرفته است تا افرادی که قصد ورود به عرصه‌های مختلف سیاسی را دارند از ساختار حزبی و تشکلی منسجم عبور کنند. بیش از 200 حزب در ایران وجود دارد، اما هنوز عملکرد مثبت و قابل قبولی از آن‌ها دیده نشده است. طبیعتا افرادی هم در این احزاب حضور داشته و شروع به فعالیت‌های سیاسی می‌کنند.

 

بعدها به واسطه حزبی بودن خود وارد عرصه‌های مختلف سیاسی همچون؛ ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و... می شوند، اما این پرسش به ذهن خطور می‌کند که چرا احزاب نسبت به عملکرد اشخاصی که به واسطه حمایت و معرفی آن‌ها به مردم وارد میدان سیاسی می‌شوند، پاسخگو نبوده و از مسئولیت شانه خالی می‌کنند. این موضوع به اینجا ختم نمی‌شود زیرا افرادی بعد از رسیدن به سمت گرایش سیاسی یا تابلوی حزبی خودشان را منکر شده و می‌گویند مستقل و بدون هیچ وابستگی و حمایتی از سوی جریان‌ها یا احزاب به مسئولیت رسیده‌ایم.


مسئولیت عملکرد کاندیداها در مجلس به عهده بزرگان اصلاح‌طلب است
با این حال این پرسش مطرح می‌شود آیا شهروندان حق ندارند از احزاب سوال کنند که در دوره‌ای که مجلس و دولت در اختیارشان بود چه کاری را انجام دادند؟ آیا احزاب پاسخ‌گوی مردم نسبت به عملکرد اشخاص منتسب به خود که بعد از انتخابات وارد مجلس شورای اسلامی می شوند، هستند یا خیر؟ از آن‌جا که در حال حاضر بسیاری بر اساس لیست‌های انتخاباتی که اغلب متشکل از کاندیداهای چند حزب هستند در انتخابات حاضر می‌شوند، مسئولیت عملکرد افرادی که در لیست قرار می‌گیرند با لیست‌ها خواهد بود یا احزاب؟ حجت‌الاسلام رسول منتجب‌نیا، قائم مقام حزب اعتماد ملی درباره پاسخگویی و مسئولیت‌پذیری احزاب و صاحبان لیست‌های انتخاباتی در قبال عملکرد افرادی که به عنوان نماینده وارد مجلس شورای اسلامی می‌شوند به «ابتکار» گفت: ابتدا من از طرح چنین پرسش دقیقی که شما بیان کردید تشکر و قدردانی می‌کنم.


شورایی به نام شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان در جبهه اصلاحات تشکیل شده و ریاست آن با محمدرضا عارف است. طبیعتا برای تهیه فهرست کاندیداها شورای عالی سیاستگذاری نقش موثری دارد. بنابراین این پرسش مبنی بر اینکه آیا جبهه اصلاحات یا شورای عالی پاسخگوی مردم نسبت به عملکرد افرادی که به واسطه لیست اصلاح‌طلبان وارد مجلس می‌شوند، هست یا خیر وجود دارد.

 

وی در این باره اضافه کرد: وجه تمایز احزاب و ستادهای انتخاباتی همین است که آیا اشخاصی که بعد از انتخابات وارد مجلس شورای اسلامی می‌شوند، احزاب پاسخ‌گوی مردم نسبت به عملکرد آن‌ها هستند یا خیر؟ آیا مردم بعد از انتخابات می‌توانند به فرد یا افرادی که رای داده‌اند مراجعه کنند و آن نماینده پاسخگوی مردم باشد؟ بنابراین طرح این گونه مسائل درست و به جاست. منتجب نیا با بیان اینکه اگر احزاب شناسنامه‌دار، قانونی، ثابت و ماندگار افرادی را به عنوان کاندیدا به مردم معرفی می‌کنند باید پاسخگوی ملت باشند، تاکید کرد: در آستانه انتخابات تشکل و احزابی متولد می‌شوند و افرادی را به عنوان کاندیدای انتخاباتی به مردم معرفی می‌کنند، اما بعد از اینکه کاندیداهای این احزاب یا تشکل‌ها وارد مجلس شدند دیگر خبری از دفتر حزبی و ... نیست.

 

به این معنا که مردم باید به کدام آدرس مراجعه کنند تا آن‌ها را مورد بازخواست قرار دهند. این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در ادامه افزود: در شورای‌عالی سیاستگذاری احزاب، تشکل‌ها و شخصیت‌هایی که عضو این شورا شدند، حضور دارند، اما تعدادی از همین شخصیت‌های حقیقی عضو هیچ حزب و تشکلی نیستند. وی در این باره اظهار کرد: برخی از شخصیت‌ها در شورای‌عالی می‌گفتند شماها قصد دارید که ما را در مقابل احزاب و تشکل‌های سیاسی شناسنامه‌دار قرار دهید به عبارتی اسامی ما را وارد لیست نمی‌کنید، اما شورای‌عالی مجبور شد تا با عضویت این اشخاص موافقت کند. بنابراین این قضیه یکی از ضعف‌های ائتلاف در شورای‌عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان به شمار می‌آید.

 

او به حزب اعتماد ملی اشاره کرد و در ادامه گفت: احزابی که عضو شورای‌عالی سیاستگذاری هستند کاندیداهای خودشان را به این شورا معرفی کردند. به طور مثال؛ حزب اعتماد ملی 10 نفر را به عنوان کاندیدا به شورای‌عالی معرفی کرده و طبیعتا اگر این افراد وارد مجلس شورای اسلامی شوند حزب اعتماد ملی نسبت به عملکرد آن‌ها پاسخ گوی ملت عزیز ایران خواهد بود. قائم مقام حزب اعتماد ملی احزاب را پاسخگوی ملت ایران دانست و در این باره تاکید کرد: اگر افرادی به واسطه عضویت در حزبی وارد مجلس شورای اسلامی شوند آن حزب یا احزاب باید پاسخگوی عملکرد کاندیداهای خود به ملت باشند یعنی مردم می‌توانند حزب مورد نظر را مورد بازخواست قرار دهند.

 

منتجب نیا تصریح کرد: همانطور که گفتم ایراداتی در زمینه ورود اشخاص حقیقی در شورای‌عالی سیاستگذاری آن هم برای ائتلاف وجود دارد، اما به هرحال ائتلاف نمی‌تواند اصل باشد، اما یک تاکتیک است. بنابراین پاسخگوی عملکرد کاندیداها در مجلس شورای اسلامی به عهده بزرگان اصلاح‌طلب خواهد بود. وی در پایان اظهار کرد: اگر شخصیت‌هایی که به عنوان نماینده رای بیاورند و وارد مجلس شورای اسلامی شوند باید احزاب، شورا یا دیگر شخصیت‌ها پاسخگوی عملکرد آن‌ها به ملت باشند به عبارتی احزاب نمی‌توانند اعلام برائت از اشخاص داشته باشند مگر زودتر سلب مسئولیت خودشان را در قبال این اشخاص به مردم بیان کنند.


عدم صداقت احزاب با مردم
حسین کنعانی مقدم، دبیرکل حزب سبز ایران نیز در گفت‌وگو با «ابتکار» در این باره اظهار کرد: برخی از افراد سلسله مراتب حزبی، مرام نامه و ساختارهای حزبی را طی می‌کنند تا وارد مجلس شورای اسلامی شوند. بنابراین اشخاصی که به واسطه حزب وارد عرصه‌های مختلف سیاسی می‌شوند حزب مربوطه باید پاسخگوی عملکرد آن‌ها به مردم باشد.

 

وی در ادامه به نبود حزبی منسجم برای پاسخگویی به مردم اشاره کرد و گفت: متاسفانه نمایندگان مجلس شورای اسلامی و حتی روسای جمهوری که به واسطه حزب یا تشکلی وارد میدان سیاسی می‌شوند بعد از مدتی حضور خود در حزب یا احزاب را فراموش کرده و می‌گویند مستقل وارد مجلس یا نهاد ریاست جهوری شده ایم. این فعال سیاسی اصولگرا در این باره اضافه کرد: در گذشته نیز برخی از احزاب و گروه‌های سیاسی نسبت به عملکرد اشخاص اعلام برائت کردند. کنعانی مقدم در ادامه تصریح کرد: هنوز احزاب در ایران قدرتمند نیستند و حرکت حزبی منسجمی هم صورت نمی‌گیرد. اگر افرادی هم به واسطه تشکل‌ها وارد عرصه‌های سیاسی شوند شخص یا حزبی پاسخگوی ملت نیست.

 

وی گفت: 15 سال از عمر حزب سبز ایران می‌گذرد، اما همواره سعی کردیم افرادی را مورد حمایت خودمان قرار دهیم که توانایی و شایستگی آن پست و مقام مربوطه را داشته باشند. دبیرکل حزب سبز ایران در پاسخ به این پرسش که چرا در گذشته برخی از احزاب و جریان‌های سیاسی نسبت به مسئولی اعلام برائت کردند در حالی‌که همان تشکل‌ها از وی حمایت‌های فراوانی داشتند، گفت: این قضیه عدم صداقت افراد یا احزابی که چنین رفتاری را انجام داده‌اند، نشان می‌دهد. به دلیل اینکه مردم به واسطه احزاب و... به کاندیدای آن‌ها اعتماد و به وی رای داده‌اند تا مسئول یا نماینده ملت شود.

 

این فعال سیاسی اصولگرا در پایان به معایب و محاسن عدم وابستگی روسای جمهوری کشور به احزاب اشاره کرد و افزود: حسن کار روسای جمهور نسبت به عدم وابستگی خود به جریان‌های سیاسی این را نشان می‌دهد که خودشان را نماینده ملت می‌دانند به عبارتی فراجناحی هستند نه جناحی، اما عیب این کار یعنی عدم وابستگی به جناحی نفی احزاب را نشانه می‌رود.

 

 اخبار  انتخابات خبرگان  ,مجلس  -  ابتکار 


ویدیو : مسئولیت‌پذیری لیست‌ها