شناسایی سرطان دهان با نانوزیست تراشه :           مطابق گزارش دانشگاه رایس، ...



 

 

 

سرطان دهان , عکس سرطان دهان , علایم سرطان دهان

 

 

مطابق گزارش دانشگاه رایس، پس از این با یك برس كشیدن ساده روی زبان یا دیواره ی درونی دهان می توان سرطان دهان را براحتی شناسایی كرد.

احتمال شناسایی بیماری در این روش بسیار بیشتر از روش های مخرب پیشین مانند نمونه برداری است.

نتایج تست های انجام شده محققان دانشگاه رایس روی نانوزیست تراشه، نشان می دهد كه این تراشه مشكل بیماران دارای سلول های سرطانی یا مستعد سرطانی شدن را با حساسیت ۹۷ درصد و دقت ۹۳ درصد بیشتر از روش های قدیمی شناسایی می كند.

نتایج تحقیقات جان مك دویت كه در Cancer Prevention Research به چاپ رسیده، نشان می دهد كه تراشه آنها نسبت به روش های رایج، سریع تر و دقیق تر سرطان های دهان را شناسایی می كند.

سالانه بیش از ۳۰۰ هزار نفر در جهان و ۳۵ هزار نفر در آمریكا از سرطان دهان رنج می برند.

شانس ۵ سال زنده ماندن برای آنها تنها ۶۰ درصد است؛ اما اگر این بیماری زود تشخیص داده شود این شانس تا ۹۰ درصد افزایش می یابد.

یكی از كلید های اصلی پروژه این است كه روش غیرمخربی ارائه شده است كه می تواند نتایج كاملا مشابه با روش های پاتولوژی داشته باشد.

این تراشه می تواند سلول های مستعد سرطانی شدن را از میان ۹۵ درصد سلول ها كه سرطانی نخواهند شد تشخیص دهد. علاوه بر این، فرآیند تشخیص از چند روز به ۱۵ دقیقه كاهش می یابد.

برخلاف مشكلات موجود در روش هایی نظیر نمونه برداری كه بسیار دردناك است، در این روش تنها كشیدن چیزی شبیه یك مسواك روی زبان یا دیواره دهان لازم است تا فرآیند شناسایی انجام گردد.

مك دویت معتقد است به دلیل نبود ابزار مناسب، هم اكنون جامعه پزشكی و علمی با چالشی بزرگ در برابر این بیماری روبه روست.

بیشتر موارد شناسایی این بیماری بر عهده دندانپزشكان است كه نهایت منجر به نمونه برداری كه فرآیندی دردناك است، می شود. این پروژه به دنبال مسیر آسان و كم دردتر برای شناسایی این بیماری است.

نانوزیست تراشه، ادوات نیمه هادی ای هستند كه قادرند عوامل بیماری زا را به دام انداخته، شناسایی و آنالیز كنند.

دانشمندان امیدوارند كه توسعه این نانوزیست تراشه به جایی برسد كه بتوان تراشه های ارزان تر را به تولید رساند و آنها را به بازار عرضه كرد.

این تراشه باید قادر باشد پزشكان را زمانی كه یك سلول غیرنرمال به سوی سرطانی شدن می رود، آگاه كند.

در این صورت شناسایی در مرحله اول انجام می شود؛ در حالی كه هم اكنون شناسایی در مرحله سوم انجام می شود كه شانس زنده ماندن در این مرحله بسیار اندك است..../تحلیل:جام جم


ویدیو : شناسایی سرطان دهان با نانوزیست تراشه