سازمان دارو رسما اعلام کرد: دارو از ۴۰ تا ۹۰ درصد گران شد/کمبود دارو در داروخانه‌های هلال‌احمر :



اعلام نیاز داروخانه دارو , جستجوی دارو در داروخانه ها , جستجوی دارو در داروخانه های تهران

سازمان دارو رسما اعلام کرد: دارو از ۴۰ تا ۹۰ درصد گران شد

معاون امور دارویی سازمان غذا و دارو از اتمام قیمت‌گذاری داروهای داخلی و وارداتی خبر داد و گفت: داروهای تولید داخل به طور متوسط ۴۰ درصد و داروهای وارداتی به طور متوسط حدود ۹۰ درصد گران شدند.

شمس علی رضا زاده افزود:‌ قیمت‌گذاری جدید داروها بر اساس درخواست شرکتهای دارویی در سازمان غذا و دارو با ارائه مدارک و اسناد مربوط به درخواست افزایش قیمت آنها بررسی و انجام می‌شود.

 

وی ادامه داد: در سال جاری قیمت گذاری‌حدود۲۲۰۰ داروی تولید داخل از مجموع ۳ هزار دارو انجام شده و با توجه به اینکه قیمت گذاری بقیه داروهای تولید داخل قبلاً انجام شده بود اکنون دیگر درخواستی برای افزایش قیمت داروهای تولید داخل نداریم و طی یکماه گذشته هر درخواستی که ارائه شده ظرف ۴۸ ساعت در کمیسیون قیمت گذاری دارو در مورد آنتصمیم گیری شده است.

 

وی گفت: اکنون کار قیمت گذاری داروهای تولید داخل تمام شده است و به طور متوسط داروهای تولید داخل بین ۳۵ تا ۴۰ درصد رشد قیمت داشته‌اند، کمترین رشد قیمت داروهای داخلی حدود ۱۹ درصد و بیشترین آن حدود ۷۵درصد افزایش قیمت داشته است.

 

معاون امور دارویی سازمان غذا و دارو افزود: قیمت گذاری داروهای وارداتی هم تمام شده و به طور متوسط قیمت داروهای خارجی نیز در سال جاری حدود ۹۰ درصد بیشتر شده است.

وی گفت: علت افزایش قیمت دارو، افزایش قیمت ارز برای واردات مواد موثره داروهای تولید داخل است که تا حدی بر قیمت تمام شده آنها تأثیر می‌گذارد اما در مورد داروهای خارجی افزایش دوبرابری قیمت ارز از ارز مرجع به ارز مبادلاتی به صورت مستقیم بر قیمت تمام شده دارو تأثیر می ‌ذارد به همین علت شاهد افزایش قیمت حدود ۲ برابری این داروها هستیم.

 

کمبود دارو در داروخانه‌های هلال‌احمر

داروهای تک‌نسخه‌ای سود زیادی ندارد و به این دلیل شرکتهای دارویی در این حوزه ورود نمی‌کنند و چون جمعیت هلال‌احمر بر مبنای اهداف بشردوستانه ارائه خدمت می‌دهد و به دنبال منفعت نیست این مسئولیت را پذیرفته است وگرنه استقبال می‌کنیم که شرکت‌های دیگر نیز در مقوله داروهای تک‌نسخه‌ای ورود پیدا کنند.

رئیس سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال‌احمر از کمبود ۲۱۲ قلم دارویی در داروخانه‌های این جمعیت خبر داد.

به گزارش تسنیم، ظاهر رستمی در نشست خبری سازمان تدارکات پزشکی در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم مبنی بر وضعیت کمبود داروها در داروخانه‌های هلال‌احمر اظهار داشت: با توجه به آمار وزارت بهداشت ۲۱۲ قلم دارو در کشور دچار کمبود است و داروخانه‌های هلال‌احمر نیز یعنی همین مقدار یعنی ۲۱۲ قلم دارو را دچار کمبود هستند.

 

وی در پاسخ به اینکه وقتی بیماران به داروخانه‌های شما مراجعه می‌کنند اگر دارو موجود نباشد آنها باید روزهای دیگر به داروخانه بیایند و متاسفانه از همان روزی که دارو در داروخانه موجود می‌شود مجبور می‌شوند دارو را دریافت کنند یعنی داروهای روزهای قبل را شما به آنها نمی‌دهید تصریح کرد: البته اینطور نیست ولی می‌خواهم آقای دکتر دل‌پریش در این مسئله توضیح لازم را دهد.

 

دکتر دل‌پریش مدیرعامل شرکت پخش سها هلال نیز در پاسخ به این پرسش گفت: این مسئله مربوط می‌شود به برخی اشکالات در تاریخ نسخ پزشکان که بیمار به داروخانه مراجعه می‌کند و ما به این دلیل نمی‌توانیم دارو به وی ارائه دهیم ولی آن موردی که عنوان کردید که داروی اینگونه بیماران که در داروخانه موجود نیست و به آنان نمی‌دهیم صحیح نیست. چون ما که این داروها را لازم نداریم و باید هرچه دارو داریم به بیماران ارائه دهیم.

 

رئیس سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال‌احمر در ادامه پاسخ به اینکه چرا مسئولیت داروهای تک‌نسخه‌ای را فقط هلال‌احمر بعهده دارد که این مسئله باعث مشکلاتی برای بیماران شده است، بیان داشت: البته داروهای تک‌نسخه‌ای سود زیادی ندارد و به این دلیل شرکتهای دارویی در این حوزه ورود نمی‌کنند و چون جمعیت هلال‌احمر بر مبنای اهداف بشردوستانه ارائه خدمت می‌دهد و به دنبال منفعت نیست این مسئولیت را پذیرفته است وگرنه استقبال می‌کنیم که شرکت‌های دیگر نیز در مقوله داروهای تک‌نسخه‌ای ورود پیدا کنند.

 

رستمی در پاسخ به چگونگی افزایش قیمت واکسن‌های مننژیت که زائرات اتبات و خانه خدا از آن استفاده می‌کنند تصریح کرد: این واکسن‌ها گران شده است ولی نسبت به گرانی دیگر داروها معدل گرانی آن کمتر بوده است ولی می‌توانیم به مردم این قول را بدهیم که با توجه به آنکه ۲ میلیون واکسن سالانه نیاز کشور در این زمینه است تلاش می‌کنیم که هیچ کمبودی در این زمینه رخ ندهد همانطور که در حال حاضر این واکسن‌ها در قالب آمارهای ۱۰۰ هزار قلم، ۵۰ هزار قلم و ۲۰۰ هزار قلم وارد کشور می‌شود و تا پایان سال هیچ نگرانی از این بابت نداریم و در مجموع این واکسن‌ها ۲۵ تا ۳۰ هزارتومان قیمت دارند و برای کسی که میلیون‌ها تومان هزینه می‌کند تا به خانه خدا برود این افزایش هزینه‌ها رقمی نیست.

 

وی درباره گله‌مندی برخی بیماران از پاسخگویی در داروخانه‌های شما گفت: این گله‌مندی را می‌پذیرم زیرا در همه مجموعه‌ها شاید چنین ایرادهایی وجود داشته باشد ولی از زمان مدیریت بنده با حضوری که در داروخانه‌ها داشتم سعی کردم این گله‌مندی و ایرادها را اصلاح کنم.

تسنیم/خبرآنلاین

 

 

 


ویدیو : سازمان دارو رسما اعلام کرد: دارو از ۴۰ تا ۹۰ درصد گران شد/کمبود دارو در داروخانه‌های هلال‌احمر