راه های صحیح نشستن پشت میز : پشت صندلی‌همیشه احساس خستگی می‌كنید؟ وقتی كارتان ...


پشت صندلی‌همیشه احساس خستگی می‌كنید؟ وقتی كارتان تمام می‌شود بدن‌تان حالت خستگی و كوفتگی دارید ؟ با خواندن این مطلب می‌توانید از همه این مشكلات فرار كنید.

نحوه صحیح نشستن پشت کامپیوتر , روش صحیح نشستن پشت کامپیوتر , نشستن صحیح پشت کامپیوتر

پادشا:  اگر مدت زمان زیادی را به كار كردن پشت كامپیوتر یا لپ‌‌تاپ بگذرانید طبیعی است كه با درد شانه، گردن، مچ‌دست و البته خستگی و سوزش و درد چشم روبه‌رو باشید. واقعیت این است كه بدن انسان به گونه‌ای طراحی نشده كه بتواند با نشستن طولانی‌مدت در یك‌جا، چشم دوختن به یك صفحه و كار كردن با مچ دست و انگشتان كنار بیاید و دچار مشكل نشود،‌ درواقع بدن شما در این‌جور مواقع فقط در انتظار این است كه زودتر كار شما به پایان برسد تا بتواند استراحت كند.



در خانه كار نكنید

آنچه می‌تواند وضعیت كلی بدن شما را بسیار بد كند، این است كه شما در خانه و در ساعات فراغت هم مثل ساعات كاری خودتان مشغول باشید، یعنی ساعاتی كه باید استراحت و تفریح كنید را باز هم پشت كامپیوتر یا لپ‌تاپ بگذرانید، در این صورت بدن شما قطعا حالت فرسوده و تحت فشاری را تجربه خواهد كرد اما آیا راهكاری برای كم كردن فشار روی بدن‌تان دارید؟ خب، واقعیت این است كه اگر مدت طولانی را در حالت نشسته بگذرانید، بدن‌تان حالت سختی را تجربه خواهد كرد‌‌ اما با پیروی از چند دستور ساده می‌توانید تا حدود زیادی از مشكلات بدنی خودتان در اثر نشستن طولانی‌مدت و كار با كامپیوتر جلوگیری كنید.



نحوه نشستن صحیح , روش نشستن صحیح جلو مانتیور ها , طریقه صحیح نشستن پشت کامپیوتر

باید این‌گونه بنشینید

صحیح‌ترین شكل نشستن: برای تنظیم وضعیت نشستن خودتان باید چند نكته كوچك را در نظر بگیرید و آن‌ها را انجام دهید. این مسئله براساس اندام‌های مختلف بدن شما توضیح داده می‌شود.

ارتفاع صندلی: ارتفاع پایه صندلی شما باید به اندازه‌ای باشد كه وقتی كف پاهای‌تان‌ را روی زمین می‌گذارید كف صندلی درست پشت زانوهای شما قرار بگیرد.

آرنج: وقتی پشت میز قرار می‌گیرید آرنج‌های‌تان بهتر است به بدن چسبیده و حالت عمود بر میز داشته باشد.

ساعد: بهتر است هر 2 ساعد شما چسبیده به بدن باشد و بیشتر قسمت آن روی میز نیز قرار بگیرد و هر 2 ساعد حالت موازی با زمین داشته باشد.

پاها: كف هر 2 پا بهتر است كاملا روی زمین قرار داشته باشند و فاصله‌ای با هم نداشته باشند.

مچ‌ها: برای آن‌كه دچار درد مچ دست و انگشتان نشوید باید بدانید هنگام كار‌كردن با كامپیوتر بهتر است مچ دست‌های‌تان حالت صاف داشته باشد و خم نشود.

چشم‌ها: شما باید صفحه كامپیوتر را به گونه‌ای تنظیم كنید كه زاویه چشمان شما با مانیتور بین 10 تا 30 درجه باشد یعنی صفحه مانیتور كمی پایین‌تر از سر شما قرار بگیرد اما نباید گردن‌تان را بیش‌از‌حد خم كنید چون دچار درد گردن می‌شوید.
 
كمر: حتما باید در زمان نشستن روی صندلی‌، كمر شما حالت كاملا صاف داشته باشد، البته اگر كاملا صاف نشستن برای‌تان خیلی مشكل است می‌توانید كمی خم شوید اما بهتر است هیچ‌وقت حالت قوز كرده نداشته باشید.

پاها: شما باید به‌گونه‌ای روی صندلی یا مبل بنشینید كه ران‌های‌تان حالت موازی با زمین داشته و پاها از زانو به پایین باید حالت عمودی داشته باشد. درضمن ران‌ها و ساق پاهای‌تان باید در كنار هم و یك شكل باشند.



حالت های صحیح نشستن در مذاکرات , طرزتهیه صحیح نشستن , نشستن صحیح جلوی کامپیوتر

مچ‌تان را نشكنید

زمانی كه وضعیت نشستن‌تان را به حالت طبیعی برگرداندید و حالت نشستن‌تان را اصلاح كردید باید به وسایل و ابزاری كه از آن‌ها استفاده می‌كنید هم حالت مناسب و استانداردی بدهید.

دور نباشید

صفحه كلید (كیبورد): صفحه كلید شما باید به گونه‌ای قرار بگیرد كه امكان صاف نشستن را به شما بدهد. همان‌طور كه گفتیم بهترین حالت این است كه بازوهای‌تان به حالت كشیده كنار بدن‌تان قرار بگیرد و ساعدهای‌تان حالت 90درجه با بازوها داشته باشد.



نحوه صحیح نشستن پشت میز کامپیوتر , نحوه صحیح نشستن هنگام کار با کامپیوتر و مدت زمان مناسب آن , طرز صحیح نشستن روی صندلی کامپیوتر

با این موش كنار بیایید

ماوس: در زمان كار كردن با ماوس باید بسیار دقت كنید‌؛ دست‌تان در حالتی باشد كه مچ‌تان وقتی روی ماوس قرار می‌گیرد حالت خمیده پیدا نكند. اگر مدت زیادی با ماوس كار می‌كنید، هرچند دقیقه یك‌بار هر 2‌دست‌تان را از روی میز بردارید تا خون در دست‌های‌تان جریان داشته باشد. درضمن باید انگشتان دست روی ماوس حالت راحت داشته باشند و آن‌ها را به طور مرتب تكان بدهید تا عصب آن‌ها تحت فشار قرار نگیرد.



هر ساعت بلند شوید

یك نكته مهم: حركت كنید. یادتان باشد‌، شما یك ماشین یا یك كامپیوتر نیستید كه بتوانید ساعت‌ها بنشینید و كار كنید. باید تلاش كنید كه پس از مدتی كار كردن مقداری هم حركت كنید. می‌توانید هرچند دقیقه یك‌بار در صندلی‌تان بدون این‌كه كمرتان را خم كنید كش بیایید، در این حالت باید كل بدن‌تان، پاها و دست‌های‌تان را كش بدهید. برای حركت دادن شانه‌ها هم می‌توانید در همان حالت نشسته چندبار شانه‌های‌تان را به بالا، پایین و طرفین حركت دهید. هر یك ساعت یك‌بار هم چند دقیقه از پشت میزتان بلند شوید و به پاها و تمامی بد‌ن‌تان استراحت دهید. شما می‌توانید با ریختن یك لیوان چای یا قهوه یا برداشتن كاغذ از پرینتر یا راه رفتن در اتاق و سالن محل كارتان به بدن‌تان جانی تازه بدهید.



گردن‌تان را خم نكنید

مانیتور: به‌طور معمول می‌گویند صفحه مانیتور كامپیوتر باید درست روبه‌روی شما قرار بگیرد شما باید بدون نیاز به حركت‌دادن گردن تمام صفحه مانیتور را ببینید. گردن‌تان هم نباید در زمان نگاه‌كردن به صفحه كامپیوتر زیادی راست باشد یا زیادی خم شود. همچنین صفحه مانیتور باید استاندارد باشد تا چشم شما را اذیت نكند.



آنچه می‌خوانید را جلوی روی‌تان بگذارید

مطالب: اگر مدت زیادی را به تایپ‌كردن مطالب اختصاص می‌دهید باید بدانید‌، بهترین كار این است كه مطالبی را كه باید بخوانید روبه‌روی خودتان قرار دهید (بهتر است این مطالب در یك نگهدارنده كه به صورت كج در كنار كامپیوتر قرار می‌گیرند گذاشته شود.) شما نباید برای خواندن مطالب گردن‌تان را كج كنید در ضمن اگر خواندن مطالب برای شما سخت است آنقدر آن‌ها را جابه‌جا كنید تا چشمان‌تان حالت راحت داشته باشند.


ویدیو : راه های صحیح نشستن پشت میز