رئیس دیوان محاسبات: فقدان انضباط مالی كشور را رنج می‌دهد :       رئیس كل دیوان ...



 

 

کاندیداهای دیوان محاسبات , نامه به دیوان محاسبات درباره احمدی نژاد , محاسبات مالی تعداد روز درسال

 

رئیس كل دیوان محاسبات گفت: كشور در حال حاضر از فقدان انضباط مالی رنج می‌برد و درآمدهای كل نظام به صورت متمركز در یك حوزه جمع نشده است.

عبدالرضا رحمانی‌فضلی در همایش ارتقای سلامت نظام اداری با بیان اینكه اطلاع دقیقی از كل درآمدهای كشور در دست نیست، اظهار داشت: انضباط مالی به معنای تسلط كامل بر درآمدها و هزینه‌ها و كسب نتایج به صورت مشخص است اما واقعیت این است كه هنوز كل درآمدهای نظام در یك جا به صورت متمركز درنیامده و تحت یك سیاست واحد اعمال نظر و قدرت نمی‌شود.

وی تصریح كرد: همه كشورهای مترقی دنیا دارای یك نظام مالی متمركز هستند و از یك طریق درباره نحوه هزینه كرد درآمدها سیاستگذاری می‌شود.

وی اضافه كرد: در كشور ما شركت‌هایی با میلیاردها ریال درآمد، شهرداری با هزاران میلیارد درآمد، بنیادهای مختلف با صدها میلیارد درآمد وجود دارند اما تاكنون این درآمدها در یك سیستم مالی منضبط جمع نشده است.

وی خاطرنشان كرد: همچنین درباره میزان هزینه‌های واقعی مملكت نیز اطلاعات دقیقی وجود ندارد و نتایج این هزینه‌ها نیز معلوم نیست.

وی با تاكید بر اینكه ما چه بخواهیم و چه نخواهیم در عرصه بین‌الملل در رقابت با سایر كشورها قرار داریم، اظهار داشت: ما به عنوان مسلمان و كسانی كه ادعای حكومت دینی دارند باید بر نتیجه و اثر منابع درآمدی خود فكر و برنامه‌ریزی كنیم و بالاترین میزان بهره‌وری را داشته باشیم.

وی گفت: مشكل ما زیادی سرمایه در مملكت است، از نظر تكنولوژی و مواد اولیه هم مشكلی نداریم بنابراین مشكلی كه سبب ناتوانی ما از ورود به عرصه رقابت می‌شود نداشتن حساب و كتاب مشخص از درآمدها و هزینه‌هاست.

رحمانی‌فضلی با اشاره به نقش نظارتی دیوان محاسبات تصریح كرد: نگاه دیوان محاسبات نگاهی كلان، جامع، آینده‌نگرانه، ساختاری و اساسی بوده و تاكنون از جنجال‌آفرینی و طرح مباحثی كه آثار مقطعی داشته، پرهیز شده است.

وی با بیان اینكه این نهاد به دنبال باز كردن گره‌هاست خاطرنشان كرد: نگاه ما این است كه با تعامل مثبت، قوی و مستمر با دستگاه‌های اجرایی و اصلاح قوانین و مقرراتی كه گریزگاه تخلف هستند و همكاری با مجلس در تدوین مقررات به گونه‌ای عمل كنیم كه این تعامل منجر به پیشگیری از انحرافات و تخلفات شود.

رئیس شورای دستگاه‌های نظارتی افزود: نگاه دستگاه‌های نظارتی این بوده است كه با تاكید بر اصل پیشگیری، امور را به بهترین نحو به انجام برسانند و به این منظور كمیته‌های دائم در دستگاه‌های نظارتی تشكیل و بازرسی‌های ضمنی و جاری حین ادای وظیفه را در دستور كار قرار داده‌ایم.

رحمانی‌فضلی یادآور شد: در سال‌های گذشته دیوان محاسبات پس از گذشت یك سال عملكرد دستگاه را مورد ارزیابی قرار می‌داد اما در حال حاضر مدت زمان این بررسی‌ها به هر فصل یك بار كاهش پیدا كرده تا در صورت بروز خطای احتمالی مدیران و كارمندان امكان جبران وجود داشته باشد.

رحمانی‌فضلی اضافه كرد: همچنین در دیوان محاسبات شورای فنی حقوقی تشكیل شده است كه تخلفات و مشكلات در آن طرح شده و چنانچه ثابت شود مدیری اصرار بر تخلف دارد و راهنمایی دستگاه‌های نظارتی را نمی‌پذیرد بدون هیچ اغماضی به تخلف او رسیدگی خواهد كرد...../تحلیل:عصرایران


ویدیو : رئیس دیوان محاسبات: فقدان انضباط مالی كشور را رنج می‌دهد