جوان‌سازی صورت؛ به چه صورت؟ :   تاثیر افزایش سن بر پوست صورت و روش‌های مقابله ...



جوان سازی صورت , جوان سازی پوست صورت با داروهای گیاهی , جوان سازی پوست صورت

 

تاثیر افزایش سن بر پوست صورت و روش‌های مقابله با آن

 

جوان‌سازی صورت - افزایش سن بر هر بخشی از بدن اثر می‌گذارد؛ از جمله بر پوست صورت. هر چه سن بالاتر می‌رود و تجربه و خرد آدم بیشتر می‌شود، تغییراتی که در ظاهر بیرونی رخ می‌دهد، افزایش می‌یابد؛ تغییراتی که بیش از همه، در پوست پیشانی قابل مشاهده است...

 

چند تغییر رایج با افزایش سن در پوست صورت ما رخ می‌هد که البته برخی از آنها آشناتر و آشکارترند:

 

• پیشانی با پس رفتن خط رویش مو وسیع می‌شود.

 

• گوش‌ها اغلب اندکی درازتر می‌شوند زیرا غضروف آنها رشد می‌کند.

 

• نوک بینی ممکن است به سمت پایین خم شود زیرا بافت همبند حمایت‌کننده غضروف بینی ضعیف می‌شود.

 

همچنین تغییرات ساختاری‌ای نیز در پشت صحنه رخ می‌دهد. هنگامی که جوان هستید، چربی در صورتتان به شکلی یکنواخت توزیع می‌شود و برخی از تجمعات چربی در اینجا و آنجای صورت در پیشانی، گیجگاه، گونه‌ها و نواحی دور دهان و چشم وجود دارد. با افزایش سن، حجم این چربی کاهش می‌یابد، بیرون می‌زند و به سمت پایین می‌افتد؛ بنابراین خطوط چهره که قبلا گرد بودند، ممکن است فرورفته شوند و پوست که نرم و کشیده بود، شل و آویزان می‌شود. در عین حال، چربی در سایر بخش‌های صورت، به خصوص نیمه پایینی صورت و اطراف چانه و گردن جمع می‌شود و فرد به اصطلاح غبغب پیدا می‌کند. البته چین و چروک هم در صورت پدیدار خواهد شد. چین و چروک‌های عمیق، آنهایی که در پیشانی و میان 2 ابرو ایجاد می‌شوند، «خطوط عاطفی» نامیده می‌شوند. این خطوط، محصول انقباض و برآمدگی عضلات صورت‌اند و درنهایت روی پوست شیار ایجاد می‌کنند.

 

سایر چین‌های صورت ممکن است عمیق‌تر هم بشوند؛ چرا که چربی اطراف آنها کاهش پیدا می‌کند و جابه‌جا می‌شود. چین‌‌و‌چروک‌های ریزتر صورت ناشی از آسیب نور خورشید، سیگار کشیدن و تحلیل‌رفتن طبیعی اجزای پوست هستند که در شرایط معمول پوست را ضخیم و انعطاف‌پذیر نگاه می‌دارند.

 

پیری پوست صورت چاره دارد؟

 

حتی اگر شما ژن‌های فوق‌العاده‌ای داشته باشید و بسیار جوان‌تر از سن واقعی‌تان به نظر برسید، تغییرات مربوط به افزایش سن در ظاهر چهره شما یک امر اجتناب‌ناپذیر است. این تغییرات بیانگر شادی‌ها و رنج‌های ما در طول زندگی هستند. یک طرز برخورد این است که سنمان و ظاهرمان را همان‌طور که هستیم، بپذیریم. اما همه افراد این نوع نگرش را قبول ندارند و برخی ممکن است بخواهند این تغییرات را به تعویق بیندازند؛ از جمله با کشیدن پوست صورت که در آن، با جراحی بافت‌های اضافی در صورت برداشته و پوست شل‌شده در بخش پایینی صورت کشیده می‌شود.

 

روش‌های پوست‌‌کشی صورت امروزه بهبود یافته‌اند و بنابراین نتایج حاصل از آنها طبیعی‌تر به‌نظر می‌رسند. اما این جراحی گران‌قیمت است و کارهای دیگری باید همراه آن انجام شود تا نتایج مطلوب به دست آید. پوست کشی‌صورت، بیستمین عمل جراحی زیبایی پرطرفدار است و اکنون گزینه‌های بسیار دیگری برای تغییر دادن صورت در حال پیر شدن وجود دارد. گرچه اغلب این روش‌های جوان‌کردن دوباره صورت، غیرجراحی هستند اما هزینه انجام آنها هم کم نیست، به‌خصوص اگر نیاز به درمان‌های مکرر باشد.

 

چند نمونه رایج از کارهایی که می‌توان برای رسیدن به صورتی جوان‌تر (جوان ساری صورت)انجام داد، به شرح زیرند:

 

• محافظت در برابر نور خورشید: شاید محافظت صورت در برابر نورخورشید بهترین شیوه برای حفاظت از پوست باشد. بیشتر آسیب‌های پوست صورت ناشی از بخش A اشعه ماورای‌بنفش (UVA) نور خورشید است بنابراین لازم است که از کِرِم ضد‌آفتاب استفاده کنید تا در مقابل UVA و نور UVB که باعث آفتاب‌سوختگی می‌شود، محافظت شوید. به سر گذاشتن کلاه لبه‌پهن نیز ایده خوبی است.

 

• کِرِم‌ها و لوسیون‌ها: کِرِم‌های مرطوب‌کننده، پوست را تسکین می‌بخشند و ممکن است به‌طور موقت باعث شوند چین‌و‌چروک‌های صورت کمتر خود را نشان دهند. مرطوب‌کننده‌ها حاوی آب هستند تا باعث شوند پوست کمتر چرب شود و همچنین بسیاری از آنها حاوی موادی مانند گلیسیرین هستند که ممکن است به اتصال آب به پوست کمک کنند. کِرِم‌های لایه‌بردار ممکن است با برداشتن سلول‌های پوستی مرده که به سادگی مانند دوران جوانی فرد نمی‌ریزند، باعث شوند ظاهر پوست پیر‌شده جوان‌تر به نظر برسد.

 

چند کِرِم که به وسیله پزشک تجویز می‌شود (مانند آویتا، آواگا، رنووا، رتینا- A) نیز وجود دارند که می‌توانند باعث کاهش چین‌و‌چروک‌های پوست و نقاط قهوه‌ای رنگ (نقاط کبدی) روی پوست ناشی از تابش اشعه خورشید شوند. همه این کِرِم‌ها حاوی ترکیبات رتینوییدی هستند و از لحاظ ساختمانی به ویتامین A شبیه‌اند و به نظر می‌رسد از طریق القای تولید کلاژن در بخش میانی پوست (درم) و تغییر ملانین- رنگدانه‌ای که باعث لکه‌های قهوه‌ای رنگ پیری می‌شود- عمل می‌کنند.

 

• تزریق سم بوتولینوم (بوتاکس): این تزریق برای برطرف کردن خطوط عاطفی روی پیشانی و بین ابروها به کار می‌رود. تزریق این دارو باعث بی‌حرکت‌شدن نسبی عضلاتی می‌شود که خطوط عاطفی را تشکیل می‌دهند و بنابراین پوست صاف می‌شود البته برخی از خطوط عاطفی عمیق‌تر ممکن است برطرف نشوند.

 

• پرکننده‌های پوست: پرکننده‌های بخش میانی پوست (درم) برای برطرف کردن خطوط پوستی‌ای که به دنبال از دست رفتن چربی و کلاژن ایجاد می‌شوند، به کار می‌روند. محل‌های اصلی برای این تزریقات به‌صورت 2 مجموعه پرانتز هستند؛ یک جفت خطی که از بینی به سمت گوشه‌های دهان کشیده می‌شود‌ و به نام چین‌های بینی- لبی شناخته می‌شوند و زوج دیگر، خط‌هایی هستند که از گوشه دهان به سمت چانه کشیده می‌شوند و به آنها خطوط ماریونت می‌گویند. مواد بسیار متفاوتی برای پرکردن درم مورد استفاده قرار می‌گیرند. امروزه شاید کلاژن، روشی از مد افتاده محسوب شود و پرطرفدارترین ماده پرکننده، اسیدهیالورونیک باشد که یک قند پیچیده است و به طور طبیعی در بسیاری از بافت‌ها یافت می‌شود. اسیدهیالورونیک از کلاژن گران‌تر و مدت اثر آن طولانی‌تر است (تا حداکثر 6 ماه برای چین‌های بینی- لبی). اثر پرکننده درم نیز موقتی است و پس از چند ماه از بین می‌رود. مدت اثر آن به محل تزریق بستگی دارد اما با تزریق‌های مکرر اندکی بیشتر طول می‌‌کشد.

 

• درمان‌های لیزری: لیزرها را می‌توان برای برطرف کردن برخی از رنگدانه‌های پوست به‌کار برد؛ از جمله رنگدانه قهوه‌ای (اگر هدف برطرف کردن کک‌و‌مک و لکه‌های پیری باشد) و رنگدانه قرمز (اگر هدف محو کردن مویرگ‌های پاره‌شده باشد). از لیزر برای لایه‌برداری کل پوست صورت هم استفاده می‌کنند. بالاترین لایه‌های پوست برداشته می‌شوند و همراه آنها چروک‌های ناشی از آسیب نورخورشید و جوشگاه باقی‌مانده از آکنه نیز برداشته می‌شوند. در یک شیوه دیگر بدون لایه‌برداری با لیزر پوست را دوباره جوان می‌کنند. انرژی ساطع‌شده از این نوع لیزر از لایه بیرونی پوست عبور می‌کند تا به سطح عمیق‌تر پوست وارد شود و باعث ایجاد التهاب می‌شود‌ و التهاب به تشکیل کلاژن منتهی می‌شود که ظاهر پوست را جوان می‌کند. بعد از اغلب درمان‌های لیزری باید به پوست زمان داد تا بهبود پیدا کند. این زمان بهبودی ممکن است شامل چند هفته بسته به نوع و وسعت درمان باشد. درمان‌های لیزری بدون برش اندکی سریع‌تر بهبود پیدا می‌‌کنند.

منبع:niksalehi.com




ویدیو : جوان‌سازی صورت؛ به چه صورت؟